Hoe haal je meer rendement uit je team?

Vaak worden teams gevormd door verschillende medewerkers vanuit hun functie en daaraan gerelateerde kennis- en ervaringsniveau met elkaar te koppelen. Doel en verwachting van een team is dan datt de medewerkers elkaar versterken waardoor het team meer oplevert dan de som der delen (1+1=3). In werkelijkheid schiet het resultaat van een team vaak te kort en valt het net zo makkelijk weer uit elkaar. Veel teams missen een ziel, en juist die ziel is vaak de beslissende factor om de latente synergiekracht van een team te kunnen realiseren.

Eerst verbinden, dan verdienen.

Bij de training “SLIM samenwerken in TEAMS” beginnen we dus met een zoektocht naar de ziel. We laten het team zelf eerst de verborgen verbinding vinden en benoemen voordat ze met hun inhoudelijke teamopdracht mogen aanvangen. Keer op keer blijkt dat alle teamleden ergens al een latente verbinding met elkaar hebben, welke ze vanaf dat moment kunnen gebruiken om een sterker en krachtiger team te kunnen zijn. We noemen dat het fundament van vertrouwen tussen de verschillende leden van het team. Het fundament wordt vanuit 2 richtingen bepaald.

  • Gezamenlijke kernwaarden. Door alle teamleden vanuit individuele drijfveren en overtuigingen (opnieuw of voor de eerste keer) met elkaar kennis te laten maken, laten we het team zelf hun gemeenschappelijke waarden vinden en benoemen. Daarna maken we de teamwaarden concreet door het team er de eigen voorbeelden en definities bij te benoemen en er afspraken over te laten maken hoe het team er met elkaar mee om dient te gaan, als het meezit en als het tegenzit.
  • Één-op-één feedforward afspraken met elkaar. Wat verwachten de verschillende teamleden van elkaar en hoe kunnen ze elkaar concreet helpen om het maximale uit hun individuele rol binnen het team te halen.

Dan de structuur.

Als het fundament van vertrouwen staat, is het tijd om de structuur van samenwerken verder uit te werken. Welke rollen hebben we nodig, welke werkwijze kiezen en hoe gaan we met elkaar communiceren en besluiten. Hierbij wordt zowel gekeken naar de fysieke (offline) omgeving als naar de digitale (online) omgeving.

En als laatst de inhoud.

Wat is onze gezamenlijke opdracht, wie gaat wat doen en welke inhoudelijke resultaten gaan we opleveren?

Het resultaat staat!

Teams bij wie we deze aanpak hebben uitgevoerd, voelen zich méér team en durven iedere opdracht aan, omdat ze vanuit gemeenschappelijke drijfveren met elkaar verbonden zijn. Deze teams zijn in staat om meer te presteren doordat ze elkaars kracht en zwakheden kennen en accepteren.

Referenties:

We hebben deze aanpak bij meerdere teams toegepast in branches als detachering, juridische en financiële dienstverlening, en bij energiebedrijven.

Voor wie is deze training bestemd?

We bieden deze training in 2 vormen aan:

  1. Als een open inschrijftraining voor teamleiders en/of HR-adviseurs of transitiemanagers die in hun organisatie verantwoordelijk zijn voor team- en/of organisatieontwikkeling
  2. Als een in-company training voor hele teams, die graag meer plezier en rendement uit hun samenwerking willen halen.
Terug naar het overzicht