Niet eerder werden studenten, docenten en leermeesters uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan over het horecaonderwijs en de samenwerking tussen de drie partijen. “Wat gaat er goed?”, “Wat kan beter?” en vooral “Hoe kunnen we zelf meehelpen die verbetering te realiseren?” afbeelding1

 

 

 

 

 

 

Samenwerkende ROC’s De Klankbordgroep van samenwerkende ROC’s van Den Haag, Leiden, Gouda en Rotterdam vroegen Facilitating Company het event te organiseren en inhoud te geven op een dynamische wijze. Op 18 april j.l. vond het event ‘Wijs in Werk’ plaats op de unieke locatie Worldhotel Wings gelegen op Rotterdam The Hague Airport.

Aanpak

Voorafgaand hebben wij met alle betrokkenen gesproken om een beeld te krijgen van wat er speelt, en om de partijen voor te bereiden op wat komen gaat. Deze intakes gaven ons veel informatie om het programma zo goed mogelijk in te vullen en interactieve workshops te ontwikkelen.

Aantrekkelijk programma

Het event werd op enthousiaste wijze geopend door Jan-Willem Mans, manager sectorkamer voedsel, groen en gastvrijheid van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Na de opening startte de eerste van drie actieve workshops. In wisselende samenstelling gingen studenten, docenten en leermeesters in partijen met elkaar aan de slag. Bijvoorbeeld om een droomopleiding te ontwikkelen of om in elkaars huid te kruipen. Ook waren er werkvormen waarin deelnemers antwoorden en suggesties probeerde te bedenken hoe men elkaar kan helpen.

Veel ideeën om verder uit te werken

‘Wijs in Werk’ was een zeer geslaagd event met een mooie feedback, veel ideeën en suggesties om mee aan de slag te gaan. Daarbij werd opgeroepen om het niet alleen bij dit event te laten, maar om de energie en het enthousiasme nu om te zetten in actie! Lees meer over de resultaten van het Wijs in Werk in het uitgebreide verslag: Verslag ‘Wijs in Werk’ . Lees ook het persbericht van Regio klankbordgroep Zuid-Holland van de gezamenlijke ROC’s

afbeelding2

Foto’s: Danielle van de Broeke & Glenn Windhouwer

Terug naar het overzicht