We staan voor een uitdagende tijd. Organisaties worden geconfronteerd met veel veranderingen en onverwachte omstandigheden. Oude structuren, waarden en werkwijzen bieden niet meer de oplossing. Iedereen is op zoek naar een nieuwe manier van organiseren, innovaties, effectieve vormen van samenwerken en nieuwe waarden om medewerkers en klanten te (ver)binden. ontketendDaarom hebben wij samen met de scholieren van het Erasmus College Zoetermeer het out-of-the-box programma Ontketend! ontwikkeld en gerealiseerd. Een interactief programma vol inspiratie en nieuwe inzichten, op een ongewone locatie met een ongewone inbreng van middelbare schoolleerlingen. Wie anders dan jongeren kunnen ons helpen los te komen van oude waarden. Zij zijn nog onbevangen en denken vanuit mogelijkheden en creativiteit. Daar waar volwassenen vast zitten in condities en gewoonten. Met Ontketend! hebben wij de deelnemers de Inspiratie Carrousel, korte workshops en een verrassend intermezzo van illusie voorgeschoteld en hen vooral actief laten deelnemen. Met Ontketend! dagen wij mensen en organisaties uit anders te kijken. We inspireren ze om te vernieuwen en te veranderen als antwoord op hun uitdagingen. Zowel de deelnemers als de scholieren reageerden erg enthousiast op Ontketend! ontketend1Enkele reacties van de deelnemers:

 

  • “onbevangen kijken. Leuk om kort en krachtig dingen te delen met scholieren”;
  • “geleerd om vanuit een andere invalshoek te kijken door de diversiteit van deelnemers”;
  • “Ik heb zin en vertrouwen in de toekomst (door het open contact met scholieren)”;
  • “huh, volwassenen zijn ook best leuk”’;
  • “Super!: mix leerlingen & volwassenen”;
  • “dialoog met jongeren is (zeker) interessant om ‘echte’ organisatie-issues beet te pakken”;
  • “Ben zeer verrast over de diepgang en wederzijdse interesse in de gesprekken met de scholieren. Ik merk dat ik dit soort gesprekken niet met mijn eigen kinderen kan voeren. Dat vinden we allemaal een beetje ‘awkward’”.

Lees ook het gehele verslag Ontketend! verbindt generaties in het nieuwe (samen)werken of bekijk het fotomagazine op Flipboard. Ben je op zoek naar een interactief, out-of-the box programma, dat je op een andere manier naar jezelf en je organisatie laat kijken? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee en helpen je om een programma te realiseren, waardoor je gasten vol inspiratie en energie naar huis gaan.

Terug naar het overzicht