Ontketend! Beach event: succesvol samenwerken begint bij jezelf!

Strand, lekker weer, een leuke locatie, een goed programma en een geweldige groep mensen. Allemaal ingrediënten voor een prachtig Ontketend! Beach Event en een geweldige manier om te laten zien hoe je een team succesvol en effectief kunt laten samenwerken.

Samen met Jeroen van der Ende van Beleving aan Zee en gecombineerd met oefeningen uit het boek ‘Beter Samenwerken’ en de workshop Paspoort voor Passie, hebben wij de deelnemers actieve en vooral leuke oefeningen laten ervaren. We hebben laten zien dat een effectief team, en daarmee een succesvolle samenwerking, is gebaseerd op 5 pijlers, die ook door Google worden onderschreven (What Google Learned From Its Quest to Build the Perfect Team):

  1. psychologische veiligheid,
  2. betrouwbaarheid,
  3. structuur/duidelijkheid,
  4. betekenis en
  5. impact.

Oefeningen die gericht zijn op elkaar écht leren kennen, om zo die psychologische veiligheid in een team te kunnen creëren, tot Expeditie Robinson-achtige spellen waarin samenwerken en het maken van onderlinge afspraken essentieel is.

Uit ervaring weten we dat een actieve beleving de band en samenwerking tussen mensen op een speelse manier versterkt en verdiept. Maar de kracht schuilt hier vooral ook in het gesprek na elke oefening. Wat gebeurde er? Hoe gingen we de samenwerking aan? Wat was ieders rol? Vooral die gesprekken leveren waardevolle inzichten en een toegevoegde waarde op. Ervaringen die je laten beseffen hoe je je team beter kunt laten samenwerken.

Voor dit Ontketend! Beach Event hebben we een aantal van onze relaties uitgenodigd. Uiteraard kunnen we een dergelijk programma ook voor je team of in je organisatie faciliteren. Heb je interesse en wil je weten hoe je beter kunt samenwerken? Neem dan contact met ons op via info@facilitingcompany.nl of bel 088 30 30 630.

Terug naar het overzicht