De toetreding van een aantal nieuwe leden in het managementteam van een energieleverancier is een mooie gelegenheid om met de nieuwe ploeg een frisse start te maken, als team. Het team wil werken aan een cultuur van samenwerken aan de gezamenlijke agenda (integrale aanpak). Daarvoor is het van belang dat het team vanuit mentaliteit en attitude met elkaar is verbonden: “waar staan we voor en waar gaan we voor”. Facilitating Company heeft een programma van meerdere, opvolgende workshops voorgesteld:

  • Stap 1:  Presentatie individuele profielen (persoonlijk DNA) van deelnemers op basis van 4 kernvragen: wat doe en doe je, voor wie doe je en (vooral) waarom doe je wat je doet?
  • Stap 2: Vinden van de rode draad (5 kernwaarden) die hen met elkaar verbindt.
  • Stap 3: Visualiseren en concretiseren (persoonlijk maken) van de kernwaarden.
  • Stap 4: Afspreken “hoe willen we samenwerken” op basis van de kernwaarden.
  • Stap 5: Benutten van de kernwaarden bij alle strategische, tactische en operationele teamdiscussies en -besluiten.

Het managementteam voelt zich nu gesterkt als team en durft iedere opdracht en/of uitdaging aan. Ze zijn immers vanuit gemeenschappelijke drijfveren met elkaar verbonden. Het resultaat is dat het team effectiever en efficiënter met elkaar samenwerkt. De MT-leden zijn zo enthousiast over de aanpak en het resultaat dat een half jaar later alle medewerkers (40 personen) van de onderliggende afdelingen hetzelfde proces doorlopen.

Terug naar het overzicht