Gemotiveerd door de transities in de zorg (waar onder WMO) en het continue streven naar verbetering van de kwaliteit van het aanbod, wil een gehandicaptenzorginstelling voor haar locaties in de regio een interactieve innovatieworkshop op het gebied van de Kindzorg. Met de workshop willen ze de volgende drie doelen realiseren:

  • Ideeën voor nieuwe, innovatieve diensten en producten;
  • Verbinding met elkaar om te innoveren;
  • Verbinding met het proces van innoveren.

Aan deze workshop nemen circa 100 medewerkers van verschillende vestigingen deel. Facilitating Company heeft een carrousel workshop voorgesteld. De 100 deelnemers gaan in (deel)groepen, onder leiding van 10 facilitators, in 4 rondes, op zoek naar nieuwe ideeën om te innoveren.

  1. Huis opruimen: Wat vind je van de bestaande producten/diensten?: wat neem je mee, wat laat je achter en wat wil je verbeteren?
  2. Benchmarking: Welke andere producten/diensten passen bij onze bestaande klanten?
  3. Andere klantgroepen: Welke andere klantgroepen passen bij onze bestaande producten/diensten?
  4. Diversificatie: Met welke nieuwe producten/diensten kunnen we nieuwe klantgroepen benaderen?

Bij iedere ronde wisseling worden alle (sub)groepjes qua samenstelling opnieuw gemixt. Om elkaar beter te leren kennen en maximaal inspiratie op te doen. Aan het einde van de middag kiezen alle medewerkers hun beste idee van de middag. Deze aanpak heeft een lijst met 85 innovatieve (nieuwe) ideeën opgeleverd, bedacht door de medewerkers zelf. Daarmee is de basis gelegd om ook zelfstandig de follow-up te doen en de innovatie verder uit te voeren. “Inspirerend om nieuwe mogelijkheden te ontdekken” “Enthousiasmerend à mogen we nu ook aan de slag? J”

Terug naar het overzicht